Din greseala, au fost grefate organe de la o donatoare seropozitiva la trei pacienti

Chirurgii italieni de la un spital din Florenta au transplantat din greseala organe prelevate de la o donatoare infectata cu virusul HIV la trei pacienti. Femeia de la care s-au prelevat organele pentru transplant nu stia despre seropozitivitatea sa. Riscurile de contaminare sunt ridicate. La cateva saptamani de la scandalul privitor la lipsa de igiena si neregulile din unele institutii spitalicesti italiene, o noua dezvaluire zguduie Peninsula.

Directorul spitalului Careggi din Florenta a anuntat ca medicii chirurgi au transplantat din greseala organe de la o donatoare seropozitiva la trei pacienti. Donatoarea, in varsta de 41 de ani, a decedat in urma unei hemoragii cerebrale. Ea se pare ca nu stia ca este seropozitiva, iar apropiatii sai au acceptat donarea de organe. Ficatul si rinichii donatoarei au fost transplantati deoarece laboratorul de biologie a scris din greseala in dosarul sau medical ca era seronegativa. Riscurile de contaminare cu HIV ale celor trei pacienti care au primit organele defunctei sunt foarte mari, a recunoscut Edoardo Majno, directorul spitalului.

Supraveghere internationala

Procuratura din Florenta a demarat deja o ancheta pentru a se stabili cum s-a putut face o atat de grava eroare, de a transplanta organe de la o femeie atinsa de SIDA. Urmeaza o asteptare lugubra. Abia dupa un an se va sti daca cele trei persoane grefate sunt sau nu infectate cu HIV


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.