Un film inedit turnat cu 90 de secunde inaintea asasinarii fostului presedinte american John F. Kennedy, la Dallas, a fost facut public luni. Este un videofilm in culori, fara sonor, inregistrat pe o pelicula de 8 milimetri, cu o durata de 40 de secunde. A fost realizat de un fotograf amator, pe nume George Jeffries (acum in varsta de 82 de ani). Se vad trecatori grupati pe traseu care saluta obiectivul, apoi trecerea convoiului prezidential. Jacqueline Kennedy apare radioasa alaturi de presedintele SUA de la acea vreme. Jeffries a filmat a doua zi, dupa asasinat, intrarea in Texas School Book Depository, cladirea din care, de la o fereastra de la al saselea etaj, Lee Harvey Oswald a tras asupra lui Kennedy, la 22 noiembrie 1963.

Descoperit dupa 44 de ani

Filmul a fost incredintat recent la Sixth Floor Museum din Dallas, care l-a pus pe site-ul sau de internet www.jfk.org, cu ocazia Presidents Day, Ziua Presedintilor. Potrivit lui Gary Mack, conservatorul muzeului, nu este nimic uimitor ca acest film apare dupa 44 de ani de la asasinat. "Un numar de persoane care au filmat sau fotografiat cortegiul inaintea asasinatului cred ca imaginile lor nu au importanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.