Ministrii mediului din Uniunea Europeana au ajuns la un acord cu privire la reducerea cu 20 la suta a emisiilor de dioxid de carbon pana in anul 2020.

Intelegerea a fost salutata de Fondul Mondial pentru Natura, o organizatie ecologista, care a cerut de astfel liderilor Uniunii Europene sa sustina propunerea ministrilor mediului ceea ce ar formaliza decizia si i-ar da putere de lege.

Intre statele membre ale Uniunii Europene exista diferente in ceea ce priveste aplicarea masurii.Tarile din est, care au aderat recent au cerut sa nu fie obligate la reduceri masive ale nivelului emisiilor de dioxid de carbon astfel incat economiile lor sa poata creste in continuarepentru a recupera decalajul fata de statele din vest.

Ministrul mediului din Germania, Sigmar Gabriel, a carui tara detine presedintia prin rotatie a Uniunii Europene a spus ca blocul comunitar este dispus sa accepte o reducere cu pana la 30 la suta a nivelului emisiilor de dioxid de carbon.Insa aceasta numai daca daca si alte tari industrializate accepta sa faca acelasi lucru.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.