Tensiunile dintre Occident si lumea musulmana sunt mai degraba datorate conflictelor de natura politica decat unei incompatibilitati fundamentale religioase sau culturale, estimeaza locuitori din 27 de tari din lume, potrivit unui sondaj facut public luni, citat de AFP.
52 % dintre cei intrebati estimeaza ca tensiunile intre lumea occidentala si lumea musulmana se datoreaza conflictelor de natura politica. Numai 29 % dintre acestia acuza divergente religioase sau culturale. In afara de aceasta, pentru 58 % minoritatile intolerante sunt responsabile de situatiile conflictuale. Acest punct de vedere a fost majoritar exprimat in 25 din cele 27 tari unde sondajul a fost realizat. Peste un sfert 28 % din persoanele intrebate considera inevitabil un conflict violent intre Occident si lumea musulmana, in vreme ce 56 % considera dimpotriva ca "poate fi gasit un teren de intelegere".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.