In capitala Marii Britanii, Londra, autoritatile au extins incepand de astazi aria de aplicare a taxei de acces in centrul orasului.
Primaria a explicat ca urmareste reducerea ambuteiajelor si a nivelului emisiilor poluante provenite din trafic.Persoanele care doresc sa calatoreasca cu masina prin centrul Londrei sunt obligate sa plateasca o taxa de 8 lire zilnic.Extinderea catre vest a zonei de aplicare a taxei a salutata de gruparile ecologiste insa a fost primita cu neincredere de alte grupari civice care au explicat ca mai putine masini in centru inseamna mai multe ambuteiaje in restul orasului.

Desi li s-a promis ca vor plati mai putin decat cei care vin de alte parti ale Londrei, locuitorii din vestul orasului, au organizat o manifestatie de protest.Ei acuzat autoritatile ca ii obliga sa plateasca degeaba sute de lire anual si au avertizat ca micile afaceri din zona vor suferi pagube importante.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.