Suma de 250 lire/pe ovul ar putea fi atractiva pentru femeile din Europa de Est, chiar daca ele trebuie sa declare ca suporta procedura din altruism.
O lege care va aparea in curand in Marea Britanie va permite femeilor sa isi doneze legal ovulele in scop stiintific si sa primeasca sume de bani in compensatie, scrie "The Guardian". Este de asteptat ca decizia, care ar putea fi aprobata miercuri de Autoritatea pentru Embriologie si Fertilitate Umana (AEFU) din Marea Britanie, sa genereze proteste in lumea medicala. "Suma de 250 de lire (circa 370 de euro)/ovul si decontarea cheltuielilor de calatorie - prevazute drept «compensatii» - ar putea fi un stimulent suficient de mare pentru ca femeile din Europa de Est sa isi vanda ovulele in Marea Britanie.

Aceasta inseamna ca vom transforma ovulele intr-o marfa, ceea ce este ingrozitor. Odata ce stabilim acest principiu, al donarii ovulelor pentru cercetare, va fi greu sa mai interzicem donarea lor in schimbul banilor", a declarat Donna Dickenson, profesor de etica medicala si stiinte umane la Universitatea din Londra. Proiectul prevede ca "femeile care suporta procedura trebuie sa declare pe propria raspundere ca o fac in scop altruistic".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.