Guvernul irakian si SUA fac o noua incercare de a pacifica Bagdadul, profitind de refugierea in Iran a inamicului public numarul unu.

Premierul irakian Nuri al-Maliki a anuntat ieri inceperea aplicarii unui nou plan de securitate pentru Bagdad, a carui principala componenta va fi inchiderea granitelor cu Iranul si Siria, pentru trei zile. Oficialii SUA au aratat ca insurgentii irakieni ar primi un important sprijin logistic din cele doua tari vecine. Pina acum, guvernul irakian, dominat de siiti, a confirmat implicarea Siriei in traficul de arme, insa a evitat sa faca vreo afirmatie despre Iran.

Masuri exceptionale

Presedintele George W. Bush a hotarit suplimentarea trupelor SUA din Bagdad cu 21.500 de militari, intr-o ultima tentativa a guvernului irakian si a SUA de a pacifica capitala, relateaza Associated Press. Numarul total al militarilor din Bagdad se va ridica la 90.000.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.