O organizatie pentru apararea drepturilor omului din St Petersburg sustine ca soldati din armata rusa sunt fortati sa se prostitueze.

Autoritatile militare au negat acuzatia. Se relateaza insa ca procuratura militara a declansat o ancheta.

Acesta este cel mai recent scandal dintr-o serie care a zguduit reputatia armatei ruse.

Gruparea Mamele Soldatilor, o organizatie care lupta pentru drepturile personalului militar din Rusia, sustine ca ar fi fost contactata de familia unui soldat care ar fi fost fortat sa se prostitueaze.

Ella Poliakova, purtatoare de cuvant a organizatiei, a declarat ca la St Petersburg ar exista o "retea de clienti", toti dispusi sa plateasca pentru a intretine relatii sexuale cu soldati.

Potrivit ei, unii membri mai in varsta ai armatei i-ar fi fortat pe unii tineri sa se prostitueze si ar fi incasat si banii care li s-ar fi cuvenit acestora.

Conducerea unitatii militare impotriva careia se indreapta aceste acuzatiia negat orice invinuire de acest tip, totusi se relateaza ca procuratura militara a inceput cercetarile.

Nu e prima data cand se formuleaza acuzatii de abuz la adresa soldatilor din armata rusa.

Anul trecut, un recrut a fost batut asa de tare de alti soldati incat i-au fost taiate picioarele si organele genitale.

A anuntat recent ca va scrie o carte despre cosmarul pe care l-a trait. Astfel de cazuri au adus in lumina conditiile revoltatoare in care traiesc unii militari rusi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.