Senatorul democrat, Barack Obama si-a lansat oficial campania pentru Casa Alba. El a intrat astfel in competitie alaturi de Hillary Clinton si John Edwards. Discursul inaugural al campaniei a fost sustinut in fata cladirii din Springfield, unde Abraham Lincoln si-a inceput lupta impotriva sclaviei in 1858.

"Ma aflu azi in fata dumneavoastra pentru a-mi anunta candidatura la presedintia Statelor Unite", a declarat el in fata unei multimi de cateva mii de partizani adaugand "recunosc ca facand acest anunt dau dovada de o anume aroganta si indrazneala. Stiu ca nu am petrecut suficient timp la Washington pentru a cunoaste meandrele politice. Dar am petrecut suficient de mult timp pentru a sti ca modul cum se face politica acolo trebuie sa se schimbe".

El a alcatuit si o lista a provacarilor carora America trebuie sa le faca fata: "Un razboi care nu se mai termina, o dependenta de petrol care ne ameninta viitorul, scoli unde prea multi copii nu invata si familii care au dificultati financiare, desi muncesc din greu". In varsta de 45 de ani, Obama, primul candidat de culoare la fotoliul de la Casa Alba, a avut o ascensiune fulminanta in sanul Partidului Democrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.