Nu are nici un sens sa nu primim Federatia Rusa la aceasta masa a negocierilor, a afirmat ministrul german al finantelor.

Extinderea grupului celor sapte natiuni, dincolo de prezenta Statelor Unite, Japoniei, Germaniei, Marii Britanii, Frantei, Canadei sI Italiei a devenit un subiect sensibil si presant pe agenda intrunirilor grupului.

si asta mai cu seama ca economii ca ale Chinei, Indiei si Rusiei au crescut suficient de mult pentru a influenta substantial economia mondiala, schimburile comerciale si balanta valutara.

Ministrul german spune ca exista o sumedenie de probleme care nu pot fi discutate fara prezenta pietelor in expansiune ale Chinei, Indiei, Africii de Sud sau Australiei, pentru a numi doar cateva.

Nu este un proces institutionalizat, insa, considera oficialul german, care adauga ca grupul celor sapte sau 8 natiuni bogate ar trebui extins.

De altfel, oficialii germani spun ca vor implica si China in discutiile care incep sambata la Essen, in Germania, si care vizeaza probleme ale economiei globale.