Politistii din L.A. explica publicului locatiile si modurile de operare ale celor mai periculoase gasti de cartier si cer sprijin international impotriva lor.

Aproximativ 720 de gasti, care au in total peste 39.000 de membri, isi desfasoara activitatea in Los Angeles. Dintre acestea, peste zece sint considerate extrem de periculoase.

Politia din L.A. a alcatuit recent un top 11 al celor mai periculoase grupari, pe care le considera responsabile pentru 6% dintre crimele violente ce au avut loc anul trecut in metropola. Chiar daca in 2006, nivelul total al criminalitatii din Los Angeles a scazut, cind este vorba despre crimele comise de gasti, nivelul este mai mare cu 14% decit in urma cu un an.

Clasarea in top, motiv de lauda

Noua abordare a autoritatilor, de a face publice numele si practicile celor mai violente grupari, ar putea avea insa efectele opuse celor scontate.

Pe de-o parte, membrii gastilor incluse in top 11 se vor considera "onorati" de aceasta distinctie in comunitatea interlopa.

Pe de alta parte, gastile excluse din top vor face eforturi de a-si "imbunatati performantele".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.