Uniunea Europeana a cerut oficial Elvetiei sa continue ajutorul financiar acordat in ultimii ani Romaniei si Bulgariei si dupa aderarea celor doua tari la UE, relateaza site-ul swissinfo citat de NewsIn.

Un purtator de cuvant al Biroului pentru Integrare din Berna a confirmat marti ca scrisoarea UE de solicitare a fondurilor a ajuns la destinatie, dar a precizat ca documentul nu mentioneaza nicio suma exacta. Potrivit unor informatii anterioare, UE ar dori ca ajutorul sa se ridice la circa 300 de milioane de franci elvetieni (186 de milioane de euro).

Purtatorul de cuvant a precizat ca scrisoarea este semnata de comisarul pentru relatii externe, Benitta Ferrero-Waldner, si va fi examinata de Cabinetul de la Berna, care va da un raspuns, insa nu a fost stabilita o limita de timp.

In ultimii ani, Elvetia a sprijinit financiar Bulgaria si Romania cu circa 25 de milioane de franci elvetieni anual (15,5 milioane de euro). Acest ajutor de tranzitie urma sa se opreasca dupa aderarea celor doua tari la UE, insa UE ar dori ca Berna sa continue finantarea.

Elvetia - care nu este membra a UE - a acceptat deja sa contribuie cu un miliard de franci elvetieni (peste 620, 6 milioane de euro) la integrarea celor zece state care au aderat la UE in 2004.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.