Pornind de la concluzia ca SUA a "esuat" in Irak, prim-ministrul francez Dominique de Villepin a estimat ca situatia nu se va ameliora daca in urmatoarele 12 luni soldatii straini nu vor fi retrasi din aceasta tara. "Daca nu veti spune ca intr-un an nu vor mai fi trupe americane sau britanice in Irak, nimic nu se va intampla in Irak. Va creste doar numarul mortilor si se vor inmulti starile de criza", a spus seful guvernului de la Paris intr-un interviu pentru "Financial Times".

"De ce? Pentru ca nimeni nu-si asuma responsabilitati, ba unele persoane alimenteaza atmosfera conflictuala". "Cred ca suntem in masura sa schimbam situatia din Irak. Cred ca este posibil acest lucru", a estimat Villepin. Dar, "punctul de plecare trebuie sa fie o data clara in perspectiva unei retrageri a trupelor straine", a adaugat el. "Nu spun ca fortele trebuie sa plece maine. Spun doar ca se impune stabilirea unui calendar" care sa fixeze "data la care trupele straine vor pleca" si, pornind de la aceasta data, "punerea la punct a unui program national, regional si international", si-a dus Villepin ideea pana la capat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.