Pista rusa, "uitata" temporar de cei care ancheteaza otravirea misterioasa a presedintelui ucrainean, Viktor Iuscenko, revine in atentia autoritatilor de la Kiev. Potrivit presei ucrainene, in aceasta poveste, care a facut valuri in timpul campaniei electorale din Ucraina, dar si dupa, ar fi implicat un consilier politic apropiat de Kremlin si de serviciile secrete de la Moscova.

Ar exista si dovezi care sa sustina aceasta idee: inregistrarea unei convorbiri telefonice intre un reprezentant al Kremlinului si un barbat de la Kiev, un apropiat al serviciilor secrete ucrainene (SBU), discutie care il incrimineaza pe consilierul politic rus Gleb Pavlovski. Potrivit purtatorului de cuvant al procurorului general ucrainean, procurorul sustine ca a recunoscut vocile de pe caseta si ca materialul este analizat. Iuscenko sustine ca a fost otravit in timpul unei cine la 5 septembrie 2004 de catre membri ai serviciilor de securitate ucrainene.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.