Fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov intervine in cazul profesorului rus care a fost acuzat zilele trecute de piratarea unor programe Microsoft.

Alexander Ponosov este profesor de scoala generala dintr-un orasel din Rusia.Dansul a intrat in atentia presei acum cateva zile, cand a fost acuzat pentru piratarea si utilizarea ilegala a unor programe informatice.
Astfel, avocatii Companiei Microsoft l-au acuzat ca a utilizat cu buna stiinta pe calculatoarele scolii la care lucra sistemul de operare Windows, ceea ce ar fi adus companiei prejudicii de aproape 10 mii de dolari.

Domnul Ponosov a negat acuzatiile aduse, declarand ca scoala la care lucra ar fi primit calculatoarele cu sistemele de operare deja instalate.In ajutorul lui Alexander Ponosov a sarit acum fostul leader sovietic Mihail Gorbaciov. Acesta i-a solicitat proprietarului Microsoft, Bill Gates, sa renunte la acuzatiile impotriva profesorului rus.In scrisoarea sa, publicata pe internet pe site-ul oficial al fundatiei pe care o conduce, Mihail Gorbaciov a adaugat ca respecta munca programatorilor de la Microsoft si ca este in favoarea pedepsirii piratilor de programe informatie.

Domnul Gorbaciov a mai spus insa ca acest caz pare a fi o inscenare, iar profesorul Ponosov ar fi tapul ispasitor al piratilor informatici din Rusia.In sprijinul profesorului Ponosov s-a declarat si presedintele rus Vladimir Putin, care a spus ca lupta impotriva programelor piratate ar trebui sa tinteasca distribuitorii, iar nu utilizatorii.Potrivit companiei Microsoft, doar 20 la suta din programele Windows utilizate pe plan global sunt contrafacute. in Rusia insa, aceasta proportie ar putea fi de 90 la suta.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.