Marea Britanie a trimis in Irak 15 soldati cu varste sub 18 ani, incepand din 2003, dintre care patru erau fete, a recunoscut, ieri, ministrul britanic al apararii, Adam Ingram, transmite AFP.
Aceasta s-a intamplat in pofida ratificarii de catre Marea Britanie a unui protocol ONU referitor la copiii-soldati. Informatia este cuprinsa intr-un raspuns scris, pe acest subiect, adresat de catre ministru unui parlamentar.

Marea Britanie a semnat in 2003 protocolul Natiunilor Unite asupra Conventiei privind Drepturile Copiilor si implicarea lor in conflictele armate. Potrivit documentului, statele semnatare trebuie "sa ia toate masurile posibile pentru a se asigura ca membrii fortelor lor armate care nu au implinit inca varsta de 18 ani nu vor participa in mod direct la ostilitati". "Niciunul dintre acesti tineri nu a fost trimis pe front dupa iulie 2005. Majoritatea adolescentilor trimisi in Irak mai aveau o saptamana pana la implinirea varstei de 18 ani sau au fost retrasi de pe campul de lupta la mai putin de o saptamana dupa sosirea lor acolo.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.