Premierul Marii Britanii a declarat ca nu ar fi corect sa demisioneze in urma faptului ca a fost interogat de politie in cadrul afacerii "onoruri contra bani". Tony Blair a fost interogat pentru a doua oara de politie, in calitate de martor.Politia investigheaza acuzatiile potrivit carora partidele politice ar fi donat bani in schimbul numirii unora dintre membri lor in Camera Lorzilor, acuzatii respinse de Partidul Laburist.

Unele voci din opozitie, printre care liderul Partidului conservator David Cameron, au cerut demisia premierului.

Premierul Blair s-a aparat.

"Cred ca ar fi o greseala sa fac acest lucru inainte chiar ca ancheta sa se fi incheiat si sa se ajunga la anumite concluzii. Asa ca va trebui sa ma mai suportati o vreme", a spus premierul Tony Blair.Tony Blair, care a promis de anul trecut ca se va retrage in 2007, a respins cererea lui David Cameron, spunand ca va ramane in functie "in interesul national".

Cabinetul premierului a dezvaluit faptul ca interogatoriul in calitate de martor al Prim Ministrului a avut loc vinerea trecuta, dar informatia a fost data publicitatii doar azi, la cererea politiei metropolitane a Londrei.Premierul Blair fusese interogat pentru prima oara in luna decembrie.Purtatorul de cuvant al premierului a spus ca interogarea nu s-a facut sub niciun fel de avertizare din partea politiei, iar Tony Blair nu a fost asistat de un avocat.Politia a spus ca cererea de mentinere a confidentialitatii interogarii pana joi a fost facuta din motive "operationale", fara a oferi mai multe detalii.

Persoane importante au fost arestate

Marti, politia metropolitana l-a arestat pentru a doua oara pe Lordul Levy, principalul responsabil cu atragerea de fonduri al Partidului Laburist.De data aceasta, Lordul Levy a fost arestat banuit de intentia de obstructionare a justitiei.Cu o saptamana in urma, politia arestase o consilera a premierului, Ruth Turner, care si ea este banuita de obstructionarea justitiei.Niciunul nu a fost inculpat, dar arestarile au generat speculatii ca cei doi nu au cooperat pe deplin cu politia in investigatie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.