Presedintele american George W. Bush a estimat joi ca obezitatea infantila este o problema care costa scump Statele Unite ale Americii si i-a invitat pe parinti sa actioneze pentru a pune capat acestei maladii, mai ales incurajandu-i pe copii sa faca sport, informeaza vineri Associated Press.
"O metoda pentru ca aceasta tara sa faca fata problemei obezitatii este de a-i scoate pe oameni afara din case, fie ca este pentru sport sau pentru plimbare", a afirmat presedintele Bush in cadrul unei intalniri cu presedinti de companii care incurajeaza prin publicitate practicarea exercitiului si o alimentatie sanatoasa. "Mamele sunt acelea care deseori fac alegerile pentru copii lor", a afirmat la randul sau sotia presedintelui SUA, Laura Bush. "Ele aleg mancarea pentru copii. Ele sunt cele care acasa, deseori, ii incurajeaza pe copii sa faca miscare", a adaugat ea. In SUA, peste 10 milioane de copii de varsta scolara - circa 18% din populatie - sunt considerati supraponderali. Numarul acestora s-a triplat in randul adolescentilor in cursul ultimilor 25 de ani si aproape s-a dublat in randul copiilor intre 6 si 12 ani, noteaza sursa citata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.