Inainte de a se aventura pe cel mai lung fluviu din lume, slovenul Martin Strel a parcus inot Dunarea, Mississippi, Yangtze si Canalul Manecii
Un om de varsta mijlocie, "cu fizic de urs" s-a aruncat ieri in apele calde ale Amazonului pentru a incepe cea mai lunga si, probabil, cea mai periculoasa cursa de inot din cate s-au incercat vreodata, scrie ziarul "The Independent".

Martin Strel (52 de ani), din Slovenia, supranumit "Marele Om al Raului" sau "Omul Peste", incearca sa inoate de-a lungul celui mai lung rau din lume - care masoara 5.400 de kilometri - sau, dupa spusele lui insusi, "sa incerce sa moara". Ca inotator de maraton, el nu este strain de uimitoare fapte vitejesti pline de tenacitate. Dupa ce a cucerit Canalul Manecii, la inceputul carierei sale, el a strabatut inot fluviile Dunarea, Mississippi si Yangtze (Changjiang - Fluviul Albastru). Niciunul dintre acestea nu se compara cu pericolele care il asteapta in Amazon: anaconde, crocodili, pisici de apa dulce si chiar, ocazional, rechini-bivol care calatoresc peste 3.000 de kilometri in amonte, pe Amazon.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.