Parlamentul Venezuelei a aprobat o masura care ii va permite presedintelui Hugo Chavez sa guverneze prin decrete in urmatoarele 18 luni.
Hugo Chavez a declarat ca doreste ca in acest rastimp sa transforme Venezuela intr-o societate socialista.Parlamentarii - cu totii fideli presedintelui in urma deciziei opozitiei de a boicota alegerile parlamentare din octombrie 2005 - s-au adunat in Piata Bolivar din capitala, votand in public in favoarea largirii atributiilor presedintelui.Se asteapta ca presedintele Chavez sa rescrie Constitutia, sa nationalizeze sectoare cheie ale economiei si sa exercite un control mai mare asupra crucialei industrii a petrolului.Adversarii sai au calificat noua lege drept un abuz de putere.

Opozitia il acuza ca este un tiran in devenire si ca urmeaza exemplul liderului cubanez Fidel Castro.Hugo Chavez afirma insa ca el va tolera intotdeauna opozitia si ca va renunta la functia de presedinte daca va pierde la alegeri.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.