Macedonia, Albania si Bulgaria au semnat un acord care sustine construirea unei conducte petroliere de 1,2 miliarde de dolari care va transporta petrol caspic din Marea Neagra catre Marea Ionica albaneza.
Conducta, al carei proiect este administrat de Corporatia privata albano-macedoniano-bulgara de Petrol (AMBO), ar trebui sa transporte 35 de milioane de tone de petrol anual (700.000 de barili pe zi) din portul bulgar Burgas catre Vlore, pe tarmul alban.

In afara intelegerii semnate de catre cele trei state, AMBO mai trebuie sa semneze acorduri separate cu fiecare tara si sa inregistreze companii in fiecare dintre acestea, inaintea demararii constructiei. Proiectul a castigat sustinerea politica a celor trei state in decembrie 2004. Presedintele AMBO, Ted Ferguson, a declarat ca aceasta constructie ar putea incepe pana la sfarsitul lui 2008 si va dura aproximativ doi ani si jumatate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.