Autoritatile din Miami au inceput deja preparativele pentru festivitatile oficiale care vor fi dedicate mortii dictatorului cubanez Fidel Castro si eliberarea Insulei Libertatii de ciuma rosie: conducerea municipala a oferit pentru ceremonii stadionul unde in 1961 John Kennedy a promis libertate Cubei.

Potrivit presei de peste Ocean, primarul de Miami, Thomas Ragalado, descendent al unor refugiati cubanezi, a adunat o comisie speciala care va decide ce grupuri muzicale vor evolua la concertele festive, ce se va scrie pe tricourile lansate cu aceasta ocazie, unde se vor derula cele mai importante momente ale sarbatorii.

O parte vor fi gazduite de istoricul stadion Orange Bowl, unde in 1961 John Kennedy le promitea cubanezilor mult-visata libertate si unde, in 1980, a fost amenajata o tabara pentru cei care reuseau sa scape de pe insula socialismului infloritor, potrivit acelorasi surse. "Castro intruchipeaza tot raul indurat de poporul Cubei in ultimii 48 de ani", a declarat Regalado pentru "The Miami Herald".

"Iar noi avem ce sarbatori, indiferent de ceea ce se va intampla ulterior", a adaugat el. Cum in orice asemenea situatie exista doua tabere, adversarii proiectatelor manifestatii au acuzat autoritatile de la Miami ca incearca sa-i oblige pe oameni sa participe la preconizatele actiuni. in opinia lor, emigrantii cubanezi trebuie sa aiba posibilitatea de a marca moartea lui Castro asa cum considera ei de cuviinta, de exemplu prin marsuri spontane in cartierele cu populatie majoritar cubaneza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.