"Ma consider un tap ispasitor, o victima sacrificata" a declarat fostul sef al serviciilor de informatii militare italiene, generalul Nicolo Pollari luni, in fata unui judecator de la Milano cerand totodata ca fostul premier Silivio Berlusconi sa depuna marturie pentru a se stabili responsabilitatea care ii revine in cazul rapirii unui fost imam de catre CIA.

Prin intermediul avocatilor sai acesta a precizat ca documente aflate sub incidenta legii secretului de stat ii permit sa isi dovedeasca nevinovatia. El a mai cerut totodata ca pe langa Berlusconi sa mai fie citat si fostul ministru al apararii, Antonio Martino care "va putea confirma ca generalul Pollari s-a opus fara echivoc si cu fermitate oricarui proiect ilegal, inclusiv celor care aveau ca obiectiv lupta impotriva terorismului".

Pe langa generalul Pollari, demis din functie la 20 noiembrie, alti cinci italieni sunt inculpati in acest caz, printre ei se afla si adjunctul lui Pollari, Marco Mancini. Celor aflati in boxa acuzatilor li se mai adauga si 26 de agenti americani. Omamul Abu Omar a fost rapit la 17 februarie 2003 de la Milano de un comando CIA, cu ajutorul agentilor italieni, find dus in Egipt unde a fost incarcerat si torturat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.