Faptul ca Statele Unite ale Americii constituie o superputere si ca presedintele George W. Bush este supranumit, deseori, "cel mai puternic om al planetei" este arhicunoscut. Iar cind vine vorba de salariul acestuia, multi sint tentati sa creada ca liderul de la Casa Alba este si cel mai bine platit. Ei bine, este cit se poate de fals. Pentru ca, la capitolul "drepturi banesti", Bush este surclasat de Sellapan Rama Nathan, presedintele statului Singapore, un oras-stat insular din sud-estul Asiei, situat in apropierea peninsulei Malacca.

In anul 2006, salariul anual al domnului Nathan a fost de 2.600.000 de dolari. Si pentru ca deputatii din Parlamentul singaporez au ajuns la concluzia ca un astfel de salariu nu rasplateste in suficienta masura eforturile facute de seful statului pentru propasirea natiunii, si-au inceput anul votind o marire de salariu pentru domnul presedinte. Cu 200.000 de dolari SUA. Asa ca actualul venit anual al domnului S. R. Nathan se ridica acum la "modesta" suma de 2.800.000 de dolari (2.169.776 de euro), ceea ce face ca el sa cistige de trei ori mai mult decit omologul sau american.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.