Liderul libian Mouammar Kadhafi a sosit la Addis-Abeba, unde ieri si-a deschis lucrarile summitul Uniunii Africane (UA), el fiind insotit de un cortegiu de 15 automobile, aduse pe calea aerului la bordul unor avioane speciale de transport. Iar asta nu e tot: in bagaj, el a inclus doua geamantane pline cu aur.

"Este cadoul liderului nostru pentru sefii statelor africane", au asigurat diplomatii libanezi. Pentru ce asemenea daruri? - se intreba publicatia "Corriere della Sera". Poate pentru realizarea visului dintotdeauna al lui Kadhafi de scindare a statului major al UA, cu sediul actual in capitala Etiopiei, pentru ca o parte sa ramana pe loc, iar o a doua, mult mai insemnata, sa fie gazduita la Tripoli? O idee greu de realizat, pentru ca necesita sprijinul majoritatii tarilor africane. si alta veste buna: fiul cel mare al lui Kadhafi, Seif el-Islam, a afirmat ca Libia a propus Germaniei si Frantei un plan de eliberare a infirmierelor bulgare condamnate la moarte, conditia fiind indemnizarea familiilor ai caror copii au fost infestati cu HIV.

Intr-un interviu acorat ziarului bulgar "24 tchassa", el a cerut, de asemenea, eliberarea ofiterului libian condamnat la inchisoare pe viata in Marea Britanie pentru atentatul de la Lockerbie. "Am propus o foaie de parcurs cu o solutie pentru toate partile: parinti, guvernul libian, partea bulgara, UE", a spus el, asigurand ca cele cinci asistente si medicul palestinian invinuiti de infectarea cu virusul HIV a peste 400 de copii nu vor fi executati.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.