Potrivit datelor oficiale, Comisia europeana a lui Jose Manuel Barroso numara 25.000 de salariati. Este cifra indicata inclusiv pe site-ul executivului Celor 27. Surpriza: datele nu par sa corespunda realitatii. Astfel, guvernul britanic crede ca echipa lui Barroso este deservita de 37.000 de angajati, in timp ce Institutul Open Europe a descoperit ca Bruxelles ar avea peste 54.000 de functionari inscrisi pe statele de plata. Unde-i adevarul? Undeva la mijloc!

Oricum, Open Europe crede ca numai Comisia europeana a angajat peste 42.000 de persoane, alte 12.000 lucrand pentru agentii mai putin cunoscute, precum Autoritatea europeana pentru protectia datelor, Biroul comunitar pentru varietatea vegetatiei sau Agentia europeana de selectie a personalului. La fel de surprinzatoare a fost pentru Open Europe sa constate ca numarul oficialilor din capitala UE cu salarii foarte mari (circa 10.000 care castiga peste 82.000 euro anual) este dublul comparativ cu cel din sectorul public britanic. Printre piedicile care blocheaza sau ingreuneaza bunul mers al lucrurilor in UE, anlistii au identificat gradul mult prea ridicat al birocratiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.