Pesedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad a spus ca Statele Unite nu sunt in postura de a ataca Iranul asa cum le-ar putea placea. .

Un portavion american escortat de nave de razboi a fost timis in Golf ca parte a constituirii unei forte despre al carei scop, ministrul apararii Robert Gates a spus ca este demonstrarea Iranului ca puterea americana in Orientul Mijlociu nu a fost slabita de razboiul din Irak.

Dar presedintele Iranului a calificat aceste manevre drept simple amenintari fara acoperire.

"Americanii nu au capacitatea in acest moment sa porneasca o operatiune militara impotriva Irnaului. Unii au interpretat situatia gresit."

"Presiunea pe care o fac ei este in cea mai mare parte de natura psihologica. Ei stiu ca nu sunt capabili sa opreasca din afara activitatile noastre nucleare."

"Ei spera doar sa creeze o atmosfera de tensiune, frica si descurajare in interiorul tarii, ceea ce e desigur, e incorect", a spus presedintele Iranului.

Mahmoud Ahmadinejad a minimalizat importanta efectelor sanctiunilor economice impuse tarii sale de catre Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite pentru continuarea programului nuclear.

El a spus ca Iranul e o tara puternica si are relatii extinse.

Presedintele Ahmadinejad a declarat ca daca Iranul are nevoie de Occident, cu atat mai mult Occidentul are nevoie de Iran.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.