Presedintele Jacques Chirac sustine dorinta cancelarului Angela Merkel de a elabora o viitoare "Declaratie de la Berlin", pe care seful guvernului german intentioneaza sa o prezinte omologilor sai cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, in luna martie. Preconizatul document isi propune sa schiteze contururile Europei de maine.

"Confirm determinarea mea de a sustine eforturile presedintiei germane a UE de a finaliza, pana la acea data, un text ambitios, care sa tina cont de marile provocari pe care continentul nostru trebuie sa le faca fata in procesul mondializarii", scrie liderul de la Palatul Elysee in scrisoarea adresata Angelei Merkel. in iunie 2006, presedintele Comisiei europene, Jose Manuel Barroso a emis ieea unei declaratii care sa reafirme "valorile si ambitiile Europei".

Lansand "la apa" presedintia germana, in ianuarie anul curent, Merkel si-a exprimat determinarea de a scoate UE din impasul institutional. Ea a fost mandatata de omologii ei de a veni cu propuneri in iunie 2007, si spera sa se foloseasca de festivitatile de la 25 martie pentru a progresa in aceste negocieri. Cu acelasi prilej, sefii de stat si de guvern ar urma sa adopte o declaratie scurta si consensuala


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.