Presedintele iranian cauta in America de Sud noi aliati pentru politica sa impotriva Statelor Unite si a Israelului. A gasit cativa amatori ai fondurilor din petrol, altii ezita, unii refuza.
Iranul lui Ahmadinejad si Venezuela lui Chavez anunta ca vor face totul impotriva intereselor Statelor Unite: de la cresterea pretului petrolului la finantarea guvernelor cu aceeasi orientare. Ambii par mai putin preocupati si de problemele de acasa.

Colonelul Chavez urmareste in primul rand realizarea unei coalitii socialiste sud-americane, care "sa puna capat saraciei" - intr-adevar profunda in tarile Americii Latine. Doreste apoi stabilirea de aliante internationale impotriva influentei globale a Statelor Unite; pentru asta, a mers la Moscova, Beijing sau Teheran. La randul sau, Ahmadinejad cauta in aceasta parte a Americii Latine noi aliati pentru politica sa nucleara, amendata, mai mult sau mai putin, de marile puteri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.