Un grup de congresmeni, democrati si republicani, din Camera Reprezentantilor, au adoptat, joi, o rezolutie, potrivit careia se interzice orice atac american impotriva Iranului fara acordul Congresului.
Acest demers a fost initiat de Walter Jones, congresmen republican de Carolina de Nord. Congresmenul Walter Jones s-a alaturat, in 2005, democratilor care cereau retragerea treptata a trupelor americane din Irak. Actualul demers a fost pus in practica dupa ce politicienii si-au exprimat ingrijorarea ca administratia Bush ar putea declansa un conflict armat cu Iranul.

Temerile au luat amploare dupa ce SUA a mai trimis un portavion in Golful Persic, iar Bush a dat asigurari arabilor ca va depune eforturi pentru a limita influenta Teheranului in regiune. Presedintele american a declarat ca vrea sa puna capat sprijinului acordat de Iran insurgentilor irakieni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.