Comisia Europeana (CE) a lansat ieri o consultare publica privind masurile ce pot fi luate pentru a asigura sistemele informationale de comunicatii impotriva unor eventuale atacuri teroriste sau catastrofe naturale.
"Infrastructura informationala este sistemul nervos al societatii moderne. Pe masura ce creste dependenta noastra de acest sistem trebuie sa gasim solutii pentru a-l pazi. Nu este de dorit ca Europa sa treaca prin ce a trecut Asia de Craciun, in urma cutremurului din sudul Taiwanului", a declarat Viviane Reding, comisar european pentru societatea informationala si mass-media. Ea a facut apel la toate partile interesate sa participe la consultari pentru a determina cele mai bune modalitati de a proteja sistemul informational, pe viitor.

Initiativa are la baza un studiu condus de compania franceza Alcatel-Lucent si realizat la cererea CE, privind robustetea sistemului. Studiul identifica o gama larga de masuri ce trebuie luate pentru a asigura viitoarele retele de comunicatii. Documentul avertizeaza ca, pe masura ce serviciile de comunicare devin mai interconectate si mai interdependente, consecintele unei defectiuni sau ale unui atac terorist asupra unei anumite retele ori subsistem ar putea fi propagate mult mai larg si mult mai repede decat inainte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.