Dupa turneul intreprins in Israel, Cisiordania, Iordania, Egipt, Arabia Saudita si Kuweit in urma caruia a reusit sa obtina sprijinul acestor state pentru noua strateie propusa de presedintele George W. Bush pentru Irak, Condoleezza Rice a sosit la Berlin pentru consultari in probleme acestei regiuni cu cancelarul Angela Merkel si seful diplomatiei germane, Frank Walter Steimeier, transmite AFP, citata de Rompres.
Condoleezza Rice le-a prezentat acestora perspectivele unei intalniri tripartite la care i-ar avea ca interlocutori pe premierul israelian Ehud Olmert si presedintele palestinian Mahmud Abbas. "Avem un interes politic comun de a gasi un mijloc pentru solutionarea conflictului si Uniunea Europeana doreste sa-si aduca contributia in cadrul Cvartetului", a afirmat la randul sau dna Merkel, care a facut din relansarea Cvartetului una dintre prioritatile presedintiei sale la Uniunea Europeana" a declarat Merkel adaugand "Stim ca solutionarea acestui conflict sau cel putin unele progrese in acest sens vor avea o influenta asupra tuturor celorlalte conflicte din regiune".

Uniunea Europeana este implicata financiar in sustinerea Autoritatii Palestiniene, iar vizita la Berlin a secretarului de stat American s-a datorat faptului ca Germania va detine pentru sase luni, din ianuarie pana in iunie presedintia Consiliului European, for in care sunt inclusi sefii de state si de guverne ai tarilor membre. Tot la Berlin secretarul de stat american se intalneste de asemenea, miercuri dupa-amiaza cu subsecretarul de stat al SUA pentru Asia de est si Pacific si principalul negociator american pentru dosarul nuclear nord-coreean, Christopher Hill. Urmatoarea escala inainte de sosirea la Washington D.C a Condoleezzei Rice este Londra.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.