Intrunind toate conditiile pentru a forma un grup in sanul Parlamentului european (PE), extrema dreapta reprezinta deja o formatiune recunoscuta. Altfel spus, ea dispune de personal si de logistica necesare organizarii vietii ei politice.Ceea ce, comenta presa europeana, e departe de a fi pe gustul partidelor politice democratice.
Socialistii nu sunt mai putin virulenti vizavi de noul grup, caruia nu vrea sa-i fie incredintata nici cea mai mica responsabilitate. "Desigur, extrema dreapta este prezenta in PE de multi ani, dar fara o structura proprie", spune Alain Hutchinson, declarandu-se puternic dezamagit de schimbarile produse. "Sa nu banalizam lucrurile. in primul rand, pentru ca ei vor avea, ca toate celelalte grupuri, dreptul la tribuna. Iata de ce este important sa luam masuri tehnice de limitare a actiunilor extremei drepte", a indemnat el. Alain Hutchinson a cerut, astfel, constituirea unui cordon sanitar, idee vehement contestata de Graham Watson, care prefera "metode democratice de convingere a extremei- dreapta". Pozitie careia i-a subscris si copresedintele verzilor, Daniel Cohn-Bendit.

Cei mai optimisti spera ca alegerile din primavara acestui an, din Bulgaria si Romania, vor repara anormalul aparut, impiedicand formatiunile de extrema dreapta sa inregistreze puncte care sa le permita revenirea in PE. Pana atunci, PSE si-a propus sa depuna toate eforturile pentru ca extremistii sa nu aiba acces la functii importante. "Am solicitat celorlalte partide sa voteze impotriva candidaturilor acestor eurodeputati la diferite responsabilitati", a subliniat Hutchinson.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.