Mai mult de un milion de persoane din Europa, inclusiv in Balcani si in fostele tari sovietice, nu beneficiaza de apa potabila curenta, ceea ce duce la mii de imbolnaviri anual, arata un raport al ONU.

Peste 170.000 de imbolnaviri grave s-au inregistrat in 2006, majoritatea la copii cu varste de sase pana la 11 luni. intre afectiuni sunt hepatita A, diareea cu sange si febra tifoida. "Este inacceptabil ca in Europa inca exista copii care mor de diaree", a declarat Roberto Bertollini, reprezentantul biroului regional al OMS pentru Europa, citat de Reuters.
Potrivit ONU si Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 16% din locuintele europenilor nu au apa potabila.

Problema afecteaza in special estul continentului si regiunile situate departe de orasele principale, unde oamenii folosesc, inclusiv pentru baut, apa din puturi, contaminata de WC-urile din apropiere. Expertii ONU afirma ca in aceste zone este necesara modernizarea retelei de canalizare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.