Serviciile secrete occidentale le-au avertizat pe cele ruse asupra unui iminent atacin reteaua de transport in comun. Telefonia mobila a fost intrerupta in metrou.

Rusia arata ieri ca o tara in razboi. Autoritatile de la Moscova au tinut cont de avertismentul primit marti din partea unor servicii secrete occidentale privind posibilitatea comiterii unor atentate in reteaua de transport in comun si au luat masuri drastice de securitate. Acest fapt a generat o situatie vecina cu isteria, scrie presa rusa.
Cele trei importante aeroporturi din Moscova - Vnukovo, seremetievo si Domodedovo - aratau ca niste baze militare, dupa ce personalul responsabil cu securitatea acestora a fost suplimentat, iar verificarile pasagerilor si bagajelor se fac la sange. Trupele speciale ale Ministerului de Interne patruleaza cu caini pe strazi, in gari, statiile de autobuze, fac raiduri in trenuri si in reteaua de metrou.

Trupele antitero perchezitioneaza orice suspect
De la Moscova pana la Ural si Extremul Orient, persoanele suspecte sunt legitimate de patrule ale fortelor de securitate. Potrivit Comandamentului operativ federal din Moscova, omologii lor occidentali, a caror identitate ramane secreta, au informat Rusia privind comiterea unui "act terorist-diversionist in transporturile de suprafata sau in metrou". Ministerul de Interne a emis un comunicat in care a chemat populatia la vigilenta. Oamenii sunt rugati ca, in cazul in care vad vreo geanta sau rucsac suspect, lasate fara supraveghere in gari, metrou, statii de autobuz, sa anunte imediat autoritatile. seful FSB, Nikolai Patrusev, a ordonat plasarea in stare de alerta a fortelor antiteroriste, cu echipamentul lor si efectuarea de perchezitii. Alerta de securitate a fost ridicata dupa aproximativ 24 de ore, intrucat serviciile secrete ruse nu au descoperit dovezi care sa sustina informatiile privind iminenta unui atac asa cum ii prevenisera "colegii din strainatate".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.