Potrivit unor oficialitati, in dublul atac cu bomba care a avut loc la Universitatea din Bagdad, au fost ucide cel putin 62 de persoane si s-au inregistrat zeci de raniti.

In fata Universitatii Mustansiriyah a explodat o masina capcana, iar studentii care fugeau de la locul exploziei au devenit tinta unui atentator sinucigas.

In alte parti ale capitalei Irakului au murit cel putin 25 de persoane, impuscate si in explozia unor masini capcana.

Atacurile au avut loc pe fondul anuntului ONU ca in 2006, in violentele produse in intreaga tara, au murit peste 34.400 de irakieni.

ONU a mai spus ca tot in 2006, au fost raniti peste 36.000 de civili.

Cifrele date de ONU sunt de aproape trei ori mai mari decat estimarea facuta de guvernul irakian.

Noile atacuri vin la mai putin de o saptamana de cand presedintele Bush a ordonat suplimentarea efectivelor americane din Irak cu peste 20.000 de militari.

Studenti ucisi

Corespondentul BBC la Bagdad, Mike Woolridge, spune ca atentatorii par sa fi atacat intrarile din fata si din spatele cladirii Universitatii, studentii fiind prinsi in explozii in timp ce ieseau.

Potrivit unui reprezentant al Universitatii, citat de agentia Reuter, "majoritatea victimelor sunt studente care se duceau acasa".

In imaginile filmate in zona atentatelor se pot vedea distrugerile provocate de explozii, cu masini distruse si innegrite de funingine, raspandite pe o arie intinsa.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.