Armata Statelor Unite a vandut, prin intermediul unor licitatii controversate, componente de avioane de lupta si de rachete unor contrabandisti din China, Arabia Saudita si Iran, relateaza in exclusivitate agentia Associated Press, preluata de cotidianul International Herald Tribune.

"Produsul potrivit la momentul potrivit, in locul potrivit, la pretul potrivit, oricand la dispozitie. Cele mai bune solutii pentru luptatorii americani." Acesta este anuntul postat pe internet de un departament de la Pentagon care se ocupa cu redirectionarea materialelor nefolosite si destinate vanzarii.

Cursa inarmarii

AP relateaza un caz in care Iranul, una dintre tarile aflate pe "axa raului" in viziunea Washingtonului, a obtinut diverse materiale sensibile prin intermediul unui pretins om de afaceri pakistanez, care lucra pentru un grup de interese din Iran. Personajul, a carui identitate nu a fost facuta publica, a cumparat componente de la un motor de elicopter Chinook de la o firma americana, care le-a procurat, la randul ei, de la Pentagon printr-o vanzare a surplusului de materiale militare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.