16 Ianuarie 2007 , in International
700 pana la 750 elevi, 35 sali de clasa, cantina, biblioteca, laboratoare, sala polivalenta de sport, totul pe o suprafata de 7000 mp.

Asa va arata primul liceu transfrontalier, rod al cooperarii autoritatilor din Germania si Luxembourg, si care va functiona la Perl, Germania, pe malul Moselle, care desparte cele doua tari. Primul ministru luxemburghez, Jean-Claude Juncker, si ministrul Educatiei nationale si formarii profesionale, Mady Delvaux-Stehres, au semnat, la inceputul lunii decembrie, cu autoritatile germane - primul ministru al Landului Sarr, Peter Muller, si ministrul Educatiei din landul mentionat, Jurgen Schreier - un acord care permite construirea noului sediu pentru Liceul germano-luxemburghez Schengen-Perl, primul de acest gen din Europa.

In principal, cursurile vor dura opt ani - de la clasa a V-a la clasa a XII-a - si vor fi predate in germana. La ele vor avea acces elevi germani si luxemburghezi, dar si francezi din zona limitrofa, cu cunostinte temeinice de germana.

Gandul

Sursa: GandulTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Primul liceu multinational.


Ultima ora din International pe 9AM