Chinezii se grabesc sa aiba mostenitori in 2007

Multe cupluri chineze planuiesc sa aiba copii in anul 2007, avand in vedere ca la 18 februarie incepe Anul Porcului, despre care se spune ca va aduce noroc. Dar cresterea numarului copiilor ar putea duce la o crestere a populatiei in aceasta tara, ceea ce ar face ca viitoarea educatie a acestora sa fie afectata si sansele ca ei sa-si gaseasca mai tarziu slujbe sa fie diminuate, avertizeaza "China Daily".

Pe masura ce se apropie Noul An lunar 2007, cunoscut si sub numele de Anul Porcului, cei ce se iubesc se grabesc sa se casatoreasca, iar cuplurile sa aiba copii.

2007, "Anul Aurului"

Potrivit traditiilor chineze, Anul Porcului este anul norocului. 2007 este de asemenea "Anul Aurului", adica "Anul Porcului de Foc". Se crede ca porcul aduce noroc pentru viata: un copil Porc de Foc se naste sub avantajul a doua semne norocoase. Sectiile de obstetrica si ginecologie din spitalele din China sunt luate cu asalt de femei care isi fac teste de sarcina si solicita consultatii in vederea maternitatii.

Copiii nascuti in 2000, Anul Dragonului, sufera deja din cauza unor probleme la inscrierea in scoala, spune un expert in demografie. si in 2000 natalitatea a crescut, deoarece parintii si-au dorit sa aiba copii nascuti sub semnul Dragonului. Este bine ca mai intai cuplurile sa se asigure ca sunt destul de sanatoase pentru a avea copii si cei care urmeaza un tratament trebuie sa astepte mai intai ca acesta sa fie incheiat", avertizeaza doctorul Wang Tao, din Shenyang (nordul Chinei).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.