Vremea face ravagii in Germania, Marea Britanie, Polonia, Olanda si Rusia. In nordul continentului au murit cel putin 18 persoane, iar alte sapte sunt date disparute

Traficul aerian si naval a fost bulversat, multi copaci au fost doborati, iar zeci de mii de locuinte au ramas fara curent electric. Tarile cel mai grav afectate sunt Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Germania, Olanda si Rusia.

Meteorologii spun ca furtunile vor slabi pe parcursul zilei de astazi, insa se vor intensifica din nou catre seara.
In Marea Britanie s-au inregistrat opt morti, cinci dintre ei gasindu-si sfarsitul in camioanele maturate de pe sosele, de rafalele de vant ce au atins pana la 160 km/h. In orasul Conon din Polonia, o femeie a fost strivita de un stalp doborat de furtuna, in timp ce in vestul tarii, furtunile au ucis trei oameni prinsi in masinile peste care au cazut copacii. Un englez a murit in acelasi fel in Somerset (sud-vestul Marii Britanii).

In Anglia, pomii cazuti au blocat circulatia trenurilor si au fost emise avertismente de inundatii, mai ales in tinuturile joase din estul tarii. Cea mai mare forta a vantului s-a inregistrat in nordul Tarii Galilor si in Scotia, insa pe tot teritoriul Marii Britanii au existat copaci doborati, mai ales din cauza ploii abundente. Circa 80. 000 de locuinte din sudul si centrul Tarii Galilor au ramas fara energie electrica, dupa ce copacii au cazut peste liniile de inalta tensiune. In Olanda, traficul aerian a fost bulversat pe aeroportul din Schiphol, unul dintre cele mai aglomerate din Europa. Multe dintre cursele feriboturilor catre si dinspre insulele olandeze au fost anulate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.