Comisia Europeana va lasa fiecarui stat membru libertatea de a defini notiunea de produs periculos

Comisia Europeana pregateste o lista lunga cu sanctiuni pentru cei care vand jocuri video si pe computer violente copiilor si are in vedere chiar interzicerea anumitor "killergames". Termenul-limita pentru publicarea pedepselor valabile la nivelul intregii Uniuni Europene este sfarsitul lunii martie.

Executivul de la Bruxelles lasa insa fiecarui stat membru libertatea sa defineasca notiunea de "computergame periculos" si sa stabileasca o lista cu acele jocuri care vor face vanzatorii sa scoata bani grei din buzunar sau chiar sa ajunga dupa gratii.

Comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, a declarat pentru Reuters ca vrea sa inaspreasca reglementarile de vanzare a asa-numitelor "killer-games" minorilor sub 16 ani. "Vreau sa armonizez la nivelul UE legislatia privind pedepsirea comercializarii ilegale a genului acesta de produse", a declarat oficialul european. "Dar nu putem spune de la Bruxelles care jocuri pe computer ar trebui interzise", a mai adaugat Frattini. Germania, Marea Britanie, Grecia, Italia, Ungaria, Finlanda, Franta si-au anuntat deja sprijinul pentru aceasta directiva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.