Accizele europene pentru "rakia" agita spiritele. La doua saptamani de la momentul aderarii europene, si la bulgari a inceput un circ al taxelor. Nu este vorba, ca in Romania, despre inmatriculari sau ecologizari, ci despre alcoolul lor traditional, rakia.
Rakia produsa de bulgari in gospodariile personale este in prim-planul unei dezbateri nationale cu ecouri europene, transmite AFP. Vecinii de la sud de Dunare se arata decisi sa-si protejeze bautura (un fel de tuica) si sa se protejeze si pe ei de accizele percepute pentru bautura distilata fabricata in casa.

SARACI SI NEMULTUMITI. "De ce noi, taranii amarati, trebuie sa platim cu rakia noastra intrarea Bulgariei in UE?", se plange un localnic din sud-vestul tarii, in timp ce primarul se arata mult mai vehement: "Fabricarea rakiei este o traditie bulgara. Aceasta acciza ne ucide, ne forteaza sa incalcam legea sau sa nu mai facem rakia", spune Ognian Kokov, edilul localitatii Kapatovo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.