Institutul European de Studii pentru Securitate a intocmit un raport intitulat „Noul puzzle global. Cum va arata lumea pentru Uniunea Europeana in 2025?“.

Studiul, realizat de Institutul European de Studii pentru Securitate, este editat in doua parti - in prima parte trateaza tendintele pe termen lung in cinci domenii importante: demografie, economie, energie, mediul inconjurator si tehnologie; iar in a doua parte se ocupa de principalele regiuni ale globului.

Vecini instabili ai UE

Una dintre principalele concluzii este ca UE va ramine o puternica forta economica in lumea globalizata, insa va fi inconjurata de vecini instabili, precum Rusia, Africa si Orientul Mijlociu, continuind sa depinda de resursele energetice ale acestora. Prognoza a luat in considerare mai multe documente emise de institutii de prestigiu. Autorii spera ca proiectul sa fie "dezbatut si combatut" si astfel sa se poata adauga idei noi. "Credem ca este important ca oamenii sa aiba grija de viitor si sa rezolve din timp problemele care ar putea aparea", a precizat directoarea institutului, Nicole Gnesotto.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.