Administratia de la Washington joaca ultima carte pentru victorie

Jack D. Crouch, fostul ambasador al SUA in Romania, este "autorul din umbra" al noii strategii americane pentru Irak, pe care presedintele George W. Bush o va prezenta in cursul serii de azi. Crouch l-a convins pe Bush sa suplimenteze efectivele americane din Irak.

Presedintele George W. Bush incearca, in cursul serii de azi, sa-i convinga pe americani ca administratia de la Washington mai are inca solutii pentru ca Statele Unite sa iasa victorioase din Irak. Documentul pe care il va prezenta liderul de la Casa Alba in direct la posturile de televiziune reprezinta rezultatul muncii fostului ambasador al SUA in Romånia, Jack Dyer Crouch II, care, dupa ce a plecat de la Bucuresti, a ajuns in varful administratiei Bush. Ambasador al Statelor Unite in Romania in perioada mai 2004-ianuarie 2005, J.D. Crouch este in prezent adjunctul consilierului pentru securitate nationala al presedintelui George W. Bush si autorul noii strategii americane pentru Irak.

Fostul ambasador al SUA in Romania, J.D. Crouch, care a devenit adjunctul consilierului pentru securitate nationala al presedintelui George W. Bush, este autorul "din umbra" al noii strategii pentru Irak pe care seful Casei Albe o va prezenta in aceasta seara, a dezvaluit, ieri, publicatia The Wall Street Journal.

Desi putini in Washington ii cunosc numele, Crouch a devenit una dintre cele mai influente figuri din administratia americana in ceea ce priveste Irakul. Mai mult decat atat, dupa ce a lucrat luni intregi la noua strategie a Statelor Unite pentru Irak, fostul amabasador american la Bucuresti a reusit sa-l convinga pe presedintele Bush ca suplimentarea efectivelor americane reprezinta singura solutie pentru stabilizarea unei tari macinate de conflictele interconfesionale. J.D. Crouch a format un grup de experti si, dupa o serie de intalniri si videoconferinte cu ofiteri americani de rang inalt din Bagdad, a ajuns la concluzia ca situatia din Irak se deterioreaza si ca nu exista suficient personal american pentru a stabiliza Irakul.

Presedintele Bush nu va folosi insa ideile lui J.D. Crouch doar in discursul din aceasta seara, suplimentarea trupelor in Irak si noua initiativa de a revigora economia Irakului aflandu-se si printre temele principale ale discursului despre starea natiunii pe care liderul de la Casa Alba il va prezenta in aceasta saptamana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.