Un frate vitreg si fost consilier al lui Saddam Hussein a fost capturat in Irak, au indicat duminica surse din cadrul guvernului interimar irakian, relateaza Reuters.
Sabawi Ibrahim al-Hasan al-Tikriti era numarul 36 pe lista intocmita de SUA cu cele mai cautate 55 de persoane in Irak.

El a participat la planificarea, supervizarea si executarea mai multor acte teroriste in interiorul Irakului, se mai arata in comunicat. In anuntul facut anterior de seful serviciului de informatii al Ministerului irakian de Interne, Hussein Ali Kamel, nu se ofereau detalii referitoare la data, locul sau circumstantele acestei capturi si nici daca fostul responsabil, banuit si ca ar fi finantat gherila irakiana, a fost capturat de armata americana sau de fortele irakiene.

Sabawi Ibrahim al-Hasan fusese in special consilierul fostului presedinte irakian si directorul serviciului de informatii, un post-cheie al fostului regim. Alti doi frati vitregi ai lui Saddam Hussein, Watban Ibrahim al-Hasan si Barzan Ibrahim al-Hasan, au fost deja capturati. Dintre cei 55 de oficiali cautati de armata americana, zece sunt inca in libertate, cel mai important fiind fostul numar doi, Ezzat Ibrahim al-Duri, pe capul caruia este fixata o recompensa de zece milioane de dolari. Saddam Hussein a fost capturat in decembrie 2003 si urmeaza sa fie judecat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.