Politia americana din orasul Wichita (Kansas) a reusit sa aresteze un criminal in serie la capatul a nu mai putin de 31 de ani de investigatii, timp in care acesta a sfidat autoritatile cu numeroase scrisori batjocoritoare. Individul, identificat in persoana lui Dennis L. Rader (59 ani), este considerat responsabil de uciderea a opt persoane (majoritatea femei si copii), in perioada 1974-1986, dar politia a precizat ca el a mai comis doua omoruri, in 1985 si 1991. Cazul era cunoscut in mediile politienesti drept "BTK", dupa initialele folosite de criminal in scrisori, literele provenind de la motto-ul sau "Bind them, Torture them, Kill them" ("Leaga-i, tortureaza-i, ucide-i").

"BTK" a incetat orice forma de comunicare in 1979, timp de peste 20 de ani, reluind-o in martie anul trecut, printr-o epistola despre o crima neelucidata, din 1986. Rader locuia in Park City (in apropiere de Wichita) impreuna cu sotia. El este absolvent de universitate si are doi copii adulti, iar vecinii l-au descris drept un tip nesuferit, vesnic incruntat. Potrivit CNN, el a fost prins dupa ce propria lui fiica s-a dus la politie si a declarat ca banuieste ca tatal sau e ucigasul BTK.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.