Trupele americane in Irak, mai numeroase cu 20.000 de soldati din primavara acestui an
Ignorand campania democratilor majoritari in ambele Camere ale Congresului american, liderul de la Casa Alba, George W. Bush, vrea sa suplimenteze trupele SUA in Irak cu inca 20.000 de soldati. Ministrul apararii, Robert Gates, i-a propus lui Bush sa trimita jumatate din soldati imediat, restul de zece mii urmand sa fie detasati in zona de conflict in primavara. Liderii de la Camera si Senat, Nancy Pelosi, respectiv, Harry Reid, au protestat spunand ca marirea numarului de soldati americani dupa aproape patru ani de razboi, zeci de mii de morti in randul militarilor americani si cheltuieli ce depasesc 300 miliarde de dolari nu inseamna decat risipa din banii cetatenilor SUA si un pericol crescut pentru trupele din Irak.

In acest timp, armata americana da telefoane si scrie epistole in care cere iertare pentru recrutarea pentru viitoarea misiune din Irak a sute de soldati americani morti sau raniti. Mai precis, armata SUA a trimis intre 26 si 28 decembrie 2006 circa 80 de scrisori de recrutare unor militari morti si circa 200 altora, raniti. Armata s-a scuzat spunand ca totul a fost cauzat de neactualizarea bancii de date.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.