Presedintele Somaliei cere ajutor Uniunii Europene si americanilor

Situatia din Somalia devine din ce in ce mai tensionata. Nici nu au trecut doua zile de la anuntul ministrului de externe de la Berlin, Frank-Walter, potrivit caruia stoparea valului de violente din Somalia este o prioritate pentru presedintia germana a UE, ca islamistii somalezi sunt deja indemnati sa comita atentate sinucigase impotriva trupelor de ordine etiopiene din tara lor.

Model de urmat: mujahedinii din Irak

Numarul 2 al Al-Qaida, Aiman Zawahiri, a transmis, ieri, pe internet, un nou mesaj prin care cere somalezilor care cred in Jihad sa ia ca model mujahedinii din Afganistan si Irak. Exemplul actiunilor Al-Qaida din cele doua tari amintite de vicele gruparii teroriste demonstreaza ca si o putere ca Statele Unite ale Americii poate fi invinsa, se arata in mesajul audio.

Zawahiri cere somalezilor "sa rada de pe fata pamantului" trupele etiopiene, atingerea acestui scop justificand metode precum atacurile tip gherila, minarea strazilor si atentatele sinucigase. Implicarea militara a Etiopiei, tara cu puternice influente crestine, in Somalia macinata de razboiul civil a atras criticile musulmanilor radicali. Rebelii islamisti au pierdut ca urmare a interventiei etiopiene controlul asupra capitalei, Mogadisciu, si a localitatii Kismayo, unde isi aveau centrala militiile islamiste.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.