Atentatele semnate de gruparea separatista basca il pun in dificultate pe Zapatero
In ciuda declaratiilor optimiste ale premierului Jose Rodriguez Zapatero, evenimente recente ameninta negocierile dintre guvernul spaniol si gruparea separatista ETA. Echipele de descarcerare au gasit ieri corpul unei a doua victime a atentatului terorist produs sambata trecuta la aeroportul din Madrid, prin explozia unei masini-capcana. Politia a identificat cadavrul ca fiind al unui imigrant de origine ecuadoriana in varsta de 19 ani. Corpul a fost gasit intr-o masina turtita sub tone de otel si beton, in urma daramarii parcului auto cu cinci etaje al aeroportului. Primul cadavru, descoperit miercuri, este tot al unui barbat de origine ecuadoriana, in varsta de 35 de ani. Ambele victime dormeau in masini si nu au reusit sa scape in ciuda faptului ca s-a primit un telefon de avertisment.

Echipele de descarcerare continua sa curete cele aprox. 40.000 de tone de moloz si sa elibereze cele 400 de masini distruse. ETA nu si-a asumat oficial raspunderea, desi persoana care a dat telefonul de avertisment a spus ca face parte din organizatia separatista. Aripa politica a ETA, Batasuna, a insistat asupra faptului ca procesul de pace, care dureaza de noua luni, nu este intrerupt. Premierul Zapatero l-a declarat initial incheiat, pentru ca apoi sa revina la declaratii optimiste. Reactia ezitanta a lui Zapatero si intarzierea cu care a vizitat locul exploziei l-au facut tinta criticilor opozitiei conservatoare, care se opune negocierilor cu ETA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.