Israelienii detin 10% din terenurile puse in vanzare cu titlu privat pe Luna, a declarat un purtator de cuvant al unei societati specializate in acest tip de tranzactii pentru “Jerusalem Post”, citat de AFP.
"Unii israelieni cred ca un teren pe luna este un cadou original si o buna investitie, de pe urma careia nepotii lor ar putea avea profit", a afirmat Tom Wegner de la societatea Crasyshop, citat de "Jerusalem Post". Potrivit acestuia, aproximativ 10.000 de israelieni au achizitionat terenuri pe luna din anul 2000, de cand se incheie astfel de tranzactii, si detin aproximativ 10% din cei 40 de milioane de km patrati deja vanduti persoanelor din intreaga lume. Preturile sunt, in prezent, relativ accesibile (60 de dolari pentru o jumatate de hectar) dar risca sa explodeze odata cu progresele realizate de programul spatial al Statelor Unite ale Americii, potrivit aceleiasi surse.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.